Na , rászántam magam a következő roti jala sütésre. Persze nem a legjobb az időzítés , mert 40 fok van , és hát palacsintát sütni és mésfél órán keresztül a meleg konyhában lenni , büntetés. Szerencse hogy szeretek főzni és nagyon be voltam indulva. Vettem pár hónapja az ebay-en egy igazi roti jala kiöntőt és ki kellett próbálnom.
Kezdjük a tésztával…
2 tojás
2,5 dl tej
20 dkg finomliszt , só
Jól összekeverem a tojást a tejjel , majd a kimért liszthez csurgatom , folyamatos keverés mellett , hogy ne csomósodjon , majd a kiöntőbe kanalazok egy szedő kanálnyit és csipkés palacsintákat sütök belőle. Ez az adag 12 roti jalára elég.
Amíg hűl elkészítettem a tölteléket. Összeállítottam a darált marhahúst , tojással,sóval,frissen őrölt fekete borssal, foghagymával,egy vízbe áztatott zsemlével , pirospaprikával , dinsztelt vöröshagymával. Jól összedolgoztam és megtöltöttem a kihűlt roti jalát , mint a töltött káposztát.
Hozzávalók: fél kg darált marhahús
egy tojás
egy kinyomkodott zsemle
só,frissen őrölt bors
fokhagyma 2 gerezd
pirospaprika, csipet
egy közepes fej vöröshagyma dinsztelve
Tepsibe raktam és készítettem rá tejfölből , tojásból és füstölt mozzarellából egy jó kis fűszeres öntetet , amivel nyakon öntöttem , és 200 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Céklasalátát készítek mellé. Megfőztem a céklát , picit sós , cukros vízben és hagytam kihülni , majd lereszeltem.
Elkészítettem a salátaöntetet : két kávéskanál olíva , balzsamecet , só , bors. Belekevertem a salátalevelet és a lereszelt céklát , összekevertem és rákockáztam a feta sajtot , majd a tetejét megszórtam pirított szójamaggal.
Megsült a töltött roti jala és nincs más hátra mint a tálalás…persze bontottunk hozzá egy könnyű francia rosét is / Cháteau D’Esclans 2010. Cotes De Provance /